تاریخ : یک شنبه 4 آبان 1393 بازدید : 1414 نویسنده : میلاد فرخی دانشور 

 

نصب برنامه Eclipse :

زمانی که شما قصد دارید یک برنامه برای اندروید بسازید، باید کدهای برنامه را در یک محیط مناسب بنویسید. نرم افزار Eclipse برای این منظور به کار می رود. ابتدا باید نرم افزار Eclipse را دانلود کنید. بنابراین باید به سایت اصلی این نرم افزار رفته و نسخه مناسب برای ویندوز خود را دانلود کنید. لینک سایت اصلی این نرم افزار در زیر آمده است :
http://www.eclipse.org

در این سایت، ابتدا به قسمت Downloads بروید و سپس نرم افزار با نام Eclipse IDE for Java EE Developers را دانلود کنید (البته Eclipse IDE for Java Developers را هم می توانید انتخاب کنید که شامل موارد ضروری است). دقت کنید که دو نسخه از این نرم افزار برای دانلود وجود دارد، یکی نسخه 32 بیتی و دیگری نسخه 64 بیتی، بنابراین شما ابتدا باید ببینید ویندوزتان 32 بیتی است یا 64 بیتی و سپس نسخه مناسب برای ویندوز خود را دانلود کنید. همچنین گزینه هایی وجود دارد که تعیین می کند که نرم افزار را برای windows می خواهید یا برای linux و یا برای Mac، پس مراقب باشید که نسخه اشتباهی دانلود نکنید.

پس از دانلود فایل، آن را از حالت فشرده درآورید. درون آن یک فولدر به نام eclipse می باشد. این فولدر را باید درون فولدر Program files (که درون درایوی که ویندوز شما در آن نصب شده قرار دارد) کپی کنید. حالا وارد فولدر کپی شده بشوید و فایل eclipse.exe را اجرا کنید. بنابراین برنامه Eclipse اجرا خواهد شد و پنجره زیر باز می شود :

که در آن از شما پرسیده شده که قصد دارید فولدر حاوی پروژه ها و برنامه هایی که می سازید در کجا قرار داشته باشد. یک فولدر را انتخاب کنید و بر روی گزینه OK کلیک نمایید. همچنین می توانید گزینه Use this as the default and do not ask again را انتخاب کنید تا دیگر این سوال از شما پرسیده نشود. سپس پنجره زیر باز می شود :

بر روی گزینه Workbench کلیک کنید تا محیطی که در آن می توانید کدهای خود را بنویسید، به صورت زیر نمایش داده شود :

در ادامه پکیج کامل نرم افزارهای محیط برنامه نویسی اندروید در مطالب قبلی قرار داده شده است در صورت نیاز میتوانید از ان هم استفاده کنید.



:: موضوعات مرتبط: آموزش برنامه نویسی آندروید , ,
:: برچسب‌ها: برنامه نویسی اندروید ,
تاریخ : سه شنبه 1 مهر 1393 بازدید : 865 نویسنده : میلاد فرخی دانشور 

با سلام خدمت دوستان - دانشجویان و برنامه نویسان اندروید گروه برنامه نویسی دانشگاه پیام نور تبریز .

باز با مطلبی جدید در خدمت شما عزیزان هستم .

در طی بحث هایی که در دانشگاه با دوستان داشتم اغلب دلیل انتخاب کامپایلر Eclipse را برای کد نویسی اندروید می پرسیدند , توجه داشته باشید سایر محیط های برنامه نویسی ارائه شده برای اندروید اگرچه شاید دارای محیطی زیباتر باشند ولی مشکلات بسیاری نیز دارند که باعث میشود هر برنامه نویسی بعد از مدتی کار با انها ، نهایتا به Eclipse روی آورد چرا که بعد از گذراندن مراحل مقدماتی برنامه نویسی اندروید به این نتیجه خواهید رسید که تنها ایکلیپس است که تمامی قابلیت های اندروید را در اختیار شما قرار میدهد و اجازه میدهد در برنامه های خود از انها استفاده کنید.

از دیگر مشکلات محیط های دیگر میتوان به عدم حمایت صحیح و به موقع از اپدیت های منتشر شده از طرف گوگل اشاره کرد. در حالی که گوگل در هر بار ارائه آپدیت جدید اندروید بدون وقفه امکانات برنامه نویسی آن اپدیت را منتشر و توسعه دهندگان مشکلی در استفاده از امکانات جدید نخواهند داشت.

مورد سوم مشکل عدم پشتیبانی دستگاه های مختلف از برنامه های ایجاد شده با محیط های مختلف است. البته قابل ذکر است که این مورد دارای آمار پایینی است ولی خوب نمیتوان از ان گذشت. ایکلیپس با شناخته شدن توسط کمپانی های بزرگ از این قابلیت برخوردار است که برنامه هایی که تولید میکند توسط اکثر دستگاه های اندرویدی قابل تشخیص میاشد و میزان ناهماهنگی بین برنامه و دستگاه اندرویدی را به حداقل میرساند.

همچنین برخی دوستان در تهیه این کامپایلر و نرم افزار های مورد نیاز همراه دچار مشکل شده بودند که در این پست لینک دانلود را برای راحتی دوستان قرار دادم .

 

پیشنیاز های لازم:

JRE (Java Runtime Environment ) :d

شامل یک ماشین مجازی و همچنین یک سری کتابخانه از توابع جاوا است که قادر است برنامه های جاوا را روی سیستم عامل اجرا کند.

 

SDK (Software Development Kit) :d

SDK یا (Software Development Kit) نوعی ابزار توسعه است که به برنامه نویس اجازه میدهد تا برای بسته ی نرم افزاری خاص و… نرم افزار ایجاد کنید.

 

ADT (Android Development Kit) :d

مجموعه ابزارهای لازم برای برنامه نویسی اندروید که در قالب پکیج و به صورت پلاگین برای Eclipse ارائه شده اند و باید نصب شوند.

 

Eclipse Software:

این که دیگه واضحه و نیاز به توضیح نداره. فقط اینو بگم که به خودیه خود و تنهایی کاربرد نداره برامون و گزینه هایی که در بالا ذکر شده یا باید بهش متصل بشن و یا روش نصب بشن.

 

Youwave

یو ویو نام برنامه ای است که محیط سیستم عامل اندروید را برای ما شبیه سازی میکند و به ما این امکان را میدهد که برنامه های خود را با سرعت بسیار بالاتری اجرا کنیم و نتیجه را مشاهده کنیم. (به دلیل پایین بودن سرعت ماشین مجازی SDK از این ماشین مجازی استفاده خواهیم کرد)

 

 

لینک دانلود مستقیم پکیج برنامه های مورد نیاز- Eclipse – SDK – JRE برای سیستمهای ۳۲ بیتی

 

لینک دانلود مستقیم پکیج برنامه های مورد نیاز- Eclipse – SDK – JRE برای سیستمهای ۶۴ بیتی

 

لینک دانلود ماشین مجازی Youwave v.4 



:: موضوعات مرتبط: آموزش برنامه نویسی آندروید , ,
:: برچسب‌ها: برنامه نویسی اندروید ,
تاریخ : یک شنبه 23 شهريور 1393 بازدید : 616 نویسنده : میلاد فرخی دانشور 

نصب Software Development Kit یا به اختصار SDK :

ابتدا باید Software Development Kit اندروید، یا به اختصار SDK، را از اینترنت دانلود کنید. معمولا آدرس اصلی دانلود این فایل، برای ایرانیان مسدود می باشد. اما مشکلی نیست و در سایت های فارسی زبان می توانید این فایل را بیابید. مثلا عبارت ((دانلود SDK اندروید)) را در گوگل جستجو کنید (راه حل دیگر، استفاده از نرم افزار Super Hide IP است که باید با آن، ip خود را تغییر بدهید و سپس SDK را از سایت اصلی آن دانلود کنید).

فرض می کنیم که شما فایل نصب SDK را دانلود کرده اید. قبل از نصب SDK، با نرم افزار Super Hide IP باید ip خود را تغییر بدهید (دیگر این مورد را تذکر نمی دهم و هر وقت به اینترنت متصل بودید از این نرم افزار استفاده کنید – منظورم هنگام اتصال به سایت های تحریم کننده ایران و یا هنگام استفاده و run کردن برنامه های آنها می باشد)، یا اگر اکنون به اینترنت متصل نیستید، هر زمان به اینترنت وصل شدید این کار را انجام بدهید و سپس برنامه SDK را اجرا کنید.

برای نصب، ابتدا فایل نصب SDK را باز کنید. بر روی گزینه Next کلیک کنید :

سپس در صفحه بعد، چک می کند که آیا شما Java Development Kit، یا به اختصار JDK، را نصب کرده اید یا نه. زیرا JDK پیش نیازی برای نصب SDK می باشد. اگر JDK بر روی سیستم عامل شما نصب نباشد، ابتدا باید آن را نصب کنید و سپس به سراغ نصب SDK بروید. اگر JDK قبلا بر روی سیستم عامل نصب شده باشد، پنجره زیر نمایش داده می شود :

بر روی گزینه Next کلیک کنید و سایر مراحل نصب را طی کنید تا نصب نرم افزار پایان یابد. خوب شما الآن، Android SDK Manager رو نصب کردید که آیکون آن به صورت شکل زیر می باشد :

یا اگر این آیکون را بر روی desktop خود ندارید، می توانید آن را در منوی start ویندوز و در قسمتی با نام Android SDK Tools بیابید.

پس از نصب SDK، آن را اجرا کنید تا پنجره زیر نمایش داده شود (البته یک سری عملیات fetching رو انجام میده که معمولا چون ip شما تحریم هست پنجره به شکل زیر نمایش داده میشه – در صورت موفقیت در مخفی کردن ip، یک سری update نمایش داده می شود که می توانید آنها را نصب کنید و شکل متفاوت خواهد بود) :



:: موضوعات مرتبط: آموزش برنامه نویسی آندروید , ,
:: برچسب‌ها: برنامه نویسی آندروید ,
تاریخ : یک شنبه 23 شهريور 1393 بازدید : 524 نویسنده : میلاد فرخی دانشور 

با توجه به اینکه روز به روز به تعداد گوشی های تلفن همراه که از اندروید استفاده می کنند، افزوده می شود بنابراین می توان بازار فروش خوبی را برای application های (برنامه های) اندروید پیش بینی نمود. شاید شما قبلا تصمیم گرفته اید که یک application برای اندروید بنویسید اما نگران این بوده اید که چگونه این application را در سایت های اصلی که در خارج از ایران قرار دارند به فروش برسانید و به این موضوع فکر کرده اید که آیا به دلیل تحریم های بانکی، می توانید پول فروش application خود را از این سایت ها بگیرید یا نه. خوشبختانه چند سایت ایرانی وجود دارد که در آنها می توانید application خود را به فروش بگذارید و با توجه به ایرانی و فارسی زبان بودن این سایت ها، دیگر نگران تحریم های بانکی سایر کشورها نخواهید بود. آنها را در زیر نمایش داده ایم :


www.cafebazaar.ir 

www.asr24.com 

www.myket.ir 

www.parshub.com 

www.plazza.ir 

www.iranapps.com

بنابراین شما اگر برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرید و مهم تر از آن، بتوانید یک application کاربردی و پرطرفدار بنویسید، درآمد مناسبی را از این راه کسب خواهید کرد. شما باید ایده خوبی داشته باشید تا بتوانید به درآمد خوبی دست پیدا کنید.

برای برنامه نویسی اندروید، باید برنامه ها و بسته های نرم افزاری مختلفی را نصب کنید. من تمامی مراحل نصب این نرم افزارها را به شما یاد می دهم اما در همین ابتدا باید تذکر بدهم که معمولا کاربران ایرانی در این زمینه ممکن است به مشکل برخورد کنند (عجله نکنید، راه حل را می گویم). مثلا ممکن است من به شما یاد بدهم که چندین نرم افزار و بسته نرم افزاری را نصب کنید و شما هم مدتی مشغول این کار باشید اما همین که خواستید با نرم افزار، یک پروژه اندروید را تست کنید، با یک پیام خطا روبرو شوید. آنگاه در سایت های مختلف جستجو می کنید که راه حل برطرف کردن این پیام خطا چیست و متوجه می شوید که راه حل این است که به اینترنت متصل شده و مثلا یک بسته نرم افزاری را به روز (update) کنید. اما سایت این نرم افزار، اجازه update به ایرانیان نمی دهد. خوب حالا راه حل چیه ؟

راه حل، استفاده از نرم افزاری به نام Super Hide IP است که ip شما را تغییر می دهد تا آن سایت متوجه نشود که شما از ایران می خواهید نرم افزار را update یا دریافت نمایید. شما می توانید با یک ip دیگر به سایت متصل شده و نرم افزار خود را update کنید، اما باز هم امکان دارد دچار مشکل شوید، زیرا ممکن است آن سایت قبلا کامپیوتر شما را با ip ایران شناسایی کرده باشد و موفق به update نشوید (بار اول که برنامه را نصب کنید اگر ip شما مربوط به ایران باشد دیگر با چندین بار تغییر ip هم نمی توانید update کنید – این را من به تجربه متوجه شدم اما اطمینان صد در صد ندارم). اما در کل من یک توصیه خیلی بهتر دارم (در هنگام مواجه شدن با این مشکلات) و آن این است که شما بسته نرم افزاری کاملی که شامل همه نرم افزارهای مورد نیاز (و البته جدیدترین نسخه آنها) است را دانلود و استفاده کنید و دیگر نیازی به طی کردن مراحل مختلف برای نصب بسته های نرم افزاری مختلف نیست.

نام این بسته جامع نرم افزاری ، ADT Bundle می باشد که لینک اصلی دانلود آن در سایت android.com است که متاسفانه به ایرانیان اجازه دسترسی نمی دهد، اما ما این بسته نرم افزاری را در سایت کلیدستان قرار داده ایم تا به راحتی آن را دانلود کنید. اگر در منوی سمت چپ سایت در قسمت آموزش برنامه نویسی اندروید نگاه کنید، لینکی به صفحه دانلود آن قرار داده شده است.

اما اگر اصرار دارید که جدیدترین نسخه را از سایت اصلی (developer.android.com) دانلود کنید، می توانید ابتدا با نرم افزار Super Hide IP (یا برنامه های دیگر برای تغییر ip)، مقدار ip خود را تغییر بدهید و سپس به آدرس زیر رفته و بسته نرم افزاری را دانلود نمایید :


http://developer.android.com/sdk

با دانلود این بسته نرم افزاری، شما محیطی خواهید داشت که در آن می توانید یک برنامه اندروید را نوشته و سپس آن را بر روی یک ((گوشی موبایل مجازی)) تست کنید. یعنی شما نیاز ندارید که یک گوشی اندروید را به کامپیوتر متصل و سپس برنامه را بر روی آن نصب کنید بلکه خود نرم افزار به شما این امکان را می دهد که یک ((گوشی موبایل مجازی)) روی ویندوز خود داشته و نحوه عملکرد برنامه اندروید نوشته شده توسط خود را بر روی این ((گوشی موبایل مجازی)) ببینید.

من این راه حل نهایی را برای کسانی گفتم که قصد داشتند هر چه سریعتر یک پروژه اندروید را ساخته و تست کنند، اما اصولی تر این است که مراحل نصب بسته های نرم افزاری مختلف را نیز شرح بدهیم تا شما با تک تک این بسته ها آشنا شده و ساختار و پیکربندی آنها را به طور اصولی یاد بگیرید. شاید تعجب کنید و بگویید که خوب ما که کل نرم افزارها را یکجا داریم و نیازی دیگر به یادگیری اجزای مختلف آن نیست، اما به نظر من بهتر است اجزای مختلف نرم افزاری برای توسعه اندروید را هم یاد بگیرید تا دید مناسبی به آن داشته باشید. اگر در طی مراحل به مشکل برخورد کردید و نتوانستید آن را حل کنید، از همان بسته اصلی (ADT Bundle) استفاده کنید.

خوب حالا کل حرف هایم را خلاصه می کنم، توصیه اصلی این است که ابتدا با برنامه Super Hide IP اقدام به تغییر ip خود کنید و سپس تک تک بسته های نرم افزاری برای توسعه و برنامه نویسی اندروید را از سایت های اصلی آنها دانلود کنید (اگر دسترسی به شما داده نشد، از سایت های ایرانی دانلود کنید). در کل، هر زمان به اینترنت متصل بودید حتما از برنامه مخفی کردن ip استفاده کنید. هر کدام از بسته های نرم افزاری را در مباحث بعدی به شما معرفی می کنم و نحوه نصب آنها را هم شرح خواهم داد. اگر به مشکلی برخورد کردید در سایت ها (مخصوصا سایت های انگلیسی زبان) به دنبال راه حل باشید و ((سماجت)) به خرج بدهید و ناامید نشوید. اگر با مشکلی برخورد کردید که راه حل آن پیدا نشد، آخرین گزینه این است که به همین مبحث اول آمده و از لینک داده شده، کل بسته ها را به صورت آماده و ((یک جا نصب شده)) ، با نام ADT Bundle ، دانلود و استفاده نمایید (این گزینه آخر است).

خود من زمانی که برنامه نویسی اندروید را شروع کردم، ابتدا بسته های نرم افزاری را به طور جداگانه نصب می کردم و بدین ترتیب متوجه ساختار تک تک بسته های نرم افزاری شدم، اما بعد از آن، مثلا وقتی ویندوزم را عوض کردم و حالا قصد داشتم که دوباره نرم افزارهای برنامه نویسی اندروید را نصب کنم، یک راست به سراغ ADT Bundle رفتم و دیگر کاری با آن بسته های نرم افزاری نداشتم.

دقت کنید که ADT Bundle نیاز به نصب ندارد و فقط باید آن را در یک فولدر اصلی (مثلا C) در کامپیوتر خود کپی کنید. سپس در آن، وارد فولدر با نام eclipse بشوید و سپس فایل eclipse.exe را اجرا کنید تا نرم افزار اجرا شود.



:: موضوعات مرتبط: آموزش برنامه نویسی آندروید , ,
صفحه قبل 1 صفحه بعد